Foto: Jon Nazca/Bildbyrån

Barcelona om Valverdes framtid: "Han bestämmer"

Publicerad: 2019-11-17 19:35 Spanien

Ernesto Valverde uppges hänga löst i Barcelona. Nu uttalar sig sportchefen Eric Abidal om tränaren.

Ernesto Valverde, 55, sitter på ett utgående kontrakt med Barcelona. Det finns dock en option att förlänga med ett år till.

Det har länge spekulerats om att tränaren kommer dumpas senast efter säsongen. Ronald Koeman och Erik ten Hag är två av tränarna som placeras i Barça.

Barças sportchef Eric Abidal betonar dock att de fortfarande har förtroende för Valverde.

– Vi stöttar tränaren och vi ger honom all information, men det dagliga är hans. Det finns klubbar som byter tränare efter dåliga resultat, men man måste alltid titta på den vidare situationen. Om tränaren ser att det kan bli bättre så måste man backa upp honom, säger han till Mundo Deportivo.

Barça förnekar att de påbörjat en process att ersätta Valverde.

– Jag kan försäkra er om att ingen har pratat med någon, även om kontinuiteten hänger på resultaten. Han verkar gilla att träna. I slutändan kan enbart han (Valverde) säga att han vill fortsätta beroende på hur han känner, säger Abidal.

– Jag vet inte om det blir den sista säsongen eftersom beslutet ligger hos honom. Det enda jag vet är att vi nyligen pratade face-to-face om situationen. Han kommer bestämam när han måste bestämma, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com