Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

John Guidettis svar om Allsvenskan: "Inte just nu"

Publicerad: 2019-11-17 15:08 Utlandsproffs

John Guidetti får ingen vidare speltid i Alaves och kan flytta i januari. Han ger besked om möjlig allsvensk flytt.

Den svenske landslagsanfallaren John Guidetti, 27, betonar att hans situation i Alaves fortfarande inte är bra. Men det är oklart om han lyckas säkra en flytt i januari.

– Jag vet inte. Jag vill spela fotboll och sen är det mycket som händer hela tiden. Många tror alltid att vi spelare bestämmer helt själva hur vi vill göra, men det är inte riktigt så det funkar. Många tror det ena och det andra. Men människor måste förstå att det inte riktigt är vi som bestämmer över oss själva. Jag är ägd av en klubb och de betalar min lön. De bestämmer över mig, säger han till Fotbollskanalen.

– Man måste vara lojal det kontrakt som man skrivit på. Även om man tycker det är ett bra eller dåligt beslut. Även om man inte trivs så har man ett arbete att göra och ett kontrakt att förhålla sig till, fortsätter 27-åringen.

Guidetti förklarar Alaves inställning.

– De vill tjäna mer pengar på mig än vad de köpte mig för. De tänker inte sälja mig för mindre pengar än vad de köpte mig för. Jag är klubbens största värvning genom tiderna och de säger att de vill ha mer pengar tillbaka än vad de köpte mig för, säger han till Fotbollskanalen.

Anfallaren är tydlig med att Allsvenskan i dagsläget är uteslutet.

– Just nu: svar ja. Jag vill inte gå till allsvenskan just nu. Jag känner mig inte redo för att vända hem. Allsvenskan är en fantastisk liga och jag vill någon gång spela i Sverige igen, men just nu spelar jag i världens bästa liga och allsvenskan är kanske rankad nummer 26 i Europa. Det är liksom inte näst bästa ligan i världen. Jag vill spela på så hög nivå som möjligt, säger Guidetti till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com