Foto: Marcelo Del Pozo/Bildbyrån

Barcelona talar ut om Messi, Fati och Rakitic

Publicerad: 2019-11-17 10:50 Spanien


Barcelona har redan inlett kontraktsförhandlingar med Lionel Messi och är tydliga med att Ivan Rakitic inte längre ingår i framtidsplanerna.

Lionel Messi, 32, sitter på ett kontrakt som löper ut 2021, som han dessutom har rätt att bryta redan i sommar.

Barcelona har dock varit tydliga med att de inte är oroliga för att superstjärnan lämnar. Nu har kontraktsförhandlingar inletts.

– De pratar redan. Jag vet inte om vi kommer ha nyheter snart eftersom beslutet kommer hänga på spelaren, men för oss som klubb hoppas jag att det blir klart så snabbt som möjligt, säger sportchefen Eric Abidal till Mundo Deportivo.

– Det kommer bli känt när det är känt, men jag är positiv, fortsätter han.

Barcelona vill även förlänga med jättetalangen Ansu Fati, 17.

– Vi pratar även med honom. Han är en ung spelare som vi måste skydda. Vi måste prata med hans familj och representanter, säger Abidal.

Slutligen förklarar Abidal att mittfältaren Ivan Rakitic, 31, inte längre är önskvärd.

– Rakitic vet att det är ett sportsligt beslut. Han måste förstå det. Han hade redan varnats att han inte ingick i våra planer, säger Abidal till Sport.

Calciomercato.com skriver samtidigt att Rakitic öppnat för en flytt till italienska Milan, men att det just nu finns två hinder.

Det handlar om ekonomi, dels spelarens höga lön på 8,5 miljoner euro om året, dels den höga prislappen på 35 miljoner euro.

Rakitic kommer tvingas sänka sin lön för att ansluta till Milan - som samtidigt hoppas på ett lån med köpoption.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com