Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Henrik Larsson: "Jag kommer inte träna någon i Sverige eller Skandinavien"

Publicerad: 2019-11-16 19:26 Allsvenskan

Det blev inget med Southend United. Nu talar Henrik Larsson ut om den missade möjligheten och framtiden.

Henrik Larsson har tidigare bekräftat att hans flytt till Southend United sprack i sista stund eftersom Tommy Johnson, som skulle vara en del av staben, drog sig ur.

– Jag hade mer eller mindre blivit erbjuden ett jobb i Sverige, men detta var den första ordentliga jobbintervju jag hade och vi var överens om allt till 100 procent. Då ringde Tommy  och sa att han var ledsen men att de hade valt ett annat erbjudande. Självklart var jag inte så glad då, säger "Henke" till Daily Mail.

Den tidigare landslagsstjärnan har tidigare tränat Helsingborgs IF, Falkenbergs FF och Landskrona  BoIS hemma i Sverige. Men en comeback i svensk fotboll är inte längre aktuellt.

– Jag kommer inte träna en klubb i Sverige. Inte heller i Skandinavien. Jag spelade på den högsta nivån, och jag vill se om det är möjligt att nå samma nivå som tränare. Varför England? Det är kulturen och kärleken till sporten som lockar. Men jag kan acceptera att ägarna i Premier League inte vill ha mig som sin manager. Jag kan acceptera det. Jag är inte rädd. Jag tror på mig själv. Jag behöver inte arbete en dag till i mitt liv, men jag älskar sporten, säger "Henke" till Daily Mail.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com