Foto: Javier Barbancho/Bildbyrån

Lyons sportchef bekräftar - hoppas värva Karim Benzema

Publicerad: 2019-11-12 23:26 Spanien


Real Madrids franske anfallare Karim Benzema kommer att avsluta sin karriär i Lyon, om sportchefen Juninho får som han vill.

Karim Benzema, 31, lämnade Lyon för Real Madrid sommaren 2009. Den franske anfallaren har fått en allt viktigare roll sedan Cristiano Ronaldo lämnade.

Benzema har gjort elva mål och fem assist på 15 tävlingsmatcher den här säsongen. Lyons sportchef Juninho hoppas kunna locka tillbaka Benzema.

– Min önskan är att föreslå till Karim att han avslutar sin karriär i Lyon. Han är härifrån. Varför inte göra en ekonomisk insats från båda parter för att få det att hända? Vi kan inte erbjuda samma lön som Real Madrid, men vi kommer vänta på rätt ögonblick, säger han enligt Marca och fortsätter:

– Vi skickade meddelanden till varandra när jag var i Brasilien. Jag kände att han skulle vilja komma. Han har stor respekt för klubben. Jag vill att han kommer och spelar för oss i två år och sedan träna några av de yngre spelarna. Karim kan vara ledaren som vi behöver. Jag drömmer om att han kommer avsluta sin karriär i Lyon, hans hem.

Benzemas nuvarande kontrakt sträcker sig till sommaren 2021.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com