Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Hammarby om Frejs degradering: "Absolut en missräkning, men..."

Publicerad: 2019-11-12 11:13 Allsvenskan

IK Frej Täby har degraderats från Superettan. Hammarbys sportchef Jesper Jansson kan se vissa fördelar med det.

Den allsvenska toppklubben Hammarby IF och IK Frej Täby har i dag ett nära samarbete. 

Hammarby har haft spelare som Hjalmar Ekdal, Abdul-Halik Hudu, Jose Vitor dos Santos Silva, Leo Bengtsson, Marcus Degerlund, André Alsanati, Filston Mawana, Jean Carlos de Brito, Olle Edlund och Oscar Krusnell i Frej den gångna säsongen.

Men Frej förlorade Superettankvalet mot Umeå FC och degraderas därmed till Norrettan. Nu uttalar sig Hammarbys sportchef Jesper Jansson om bakslaget.

– Vi får utvärdera det, men det är absolut en missräkning. Det är väldigt tråkigt, men vi har samtidigt sagt att vi gick in i det här med en långsiktighet. Nu för vi en dialog tillsammans med Frej och vi får se hur det blir framåt, säger han till Fotbollskanalen

Samarbetet ser ut att fortsätta även nästa säsong.

– Förhoppningen är det. Sedan är det ett samarbete mellan två klubbar med två olika styrelser. Det gäller att hitta en gemensam väg. När vi gick in i det här var vi medvetna om att det skulle bli ett tufft år, men sedan tycker vi att det är ett misslyckande att Frej åker ur. Vi sa att vi skulle gå in i det här långsiktigt och det är fortfarande intentionen, samtidigt som vi var medvetna om att det skulle bli ett tufft första år, säger Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

Det är inte enbart negativt för Hammarby att Frej spelar i Norrettan istället för Superettan nästa år.

– Rent krasst är min inställning att det handlar om att hitta en väg fram för akademin. En division 1-miljö vore kanske till och med en bättre matcharena, men sedan blir det kanske lite annorlunda för de spelarna som redan har spelat i en allsvensk miljö. Det blir en lite annan vinkel på det, men utifrån ett spelarperspektiv är det samma, kanske till och med tvärtom. Det är helt klart en annan vinkel, kanske till och med till det bättre för vår akademi, säger Jansson till Fotbollskanalen. 

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com