Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Tom Pettersson letar ny klubb - talar ut

Publicerad: 2019-11-10 13:10 Allsvenskan

Östersunds lagkapten Tom Pettersson kommer byta klubb i vinter. Nu talar han ut om framtiden.

Tom Pettersson, 29, sitter på ett utgående kontrakt med Östersunds FK och har tidigare meddelat att han inte kommer förlänga.

Mittbacken har länge pekats ut som en drömvärvning för gamla klubben IFK Göteborg. Pettersson siktar dock på en flytt utomlands.

– Det gör jag ju och om det inte blir något utomlands får vi ta det då. Jag är inte orolig och jag vet att det kommer lösa sig på ett bra sätt till slut, säger 29-åringen till SportExpressen.

Pettersson förklarar vad det vikigaste är i jakten på en ny klubb.

– Får man välja fritt blir det en bra sportslig utmaning, bra ekonomisk deal och någonstans där det är varmt och familjen trivs. Sedan är det svårt att få allt på samma gång, säger han till SportExpressen och fortsätter:

– Jag skulle önska att det blir någonstans utomlands. Jag har ändå spelat i allsvenskan sedan 2012 med undantag för en säsong i Belgien. Det hade varit roligt att prova något nytt samtidigt som man måste tänka på familjen och komma någonstans där de trivs. Jag känner mig ganska lugn och vill se vad som händer, när det blir beslut vet jag inte.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com