Foto: Henry Romero/Bildbyrån

Albin Ekdal: "När jag flyttar hem är Djurgården ett hett alternativ"

Publicerad: 2019-11-09 11:30 Utlandsproffs

Sampdorias svenske landslagsmittfältare Albin Ekdal, 30, öppnar för att i framtiden spela i Allsvenskan.

Albin Ekdal lämnade Hamburger SV för Sampdoria sommaren 2018 och trivs utmärkt.

– Det här är det bästa jag upplevt i Italien. Vi har havet några minuters promenad hemifrån, maten, klimatet, fotbollen. Det blir en väldigt bra kombination, säger mittfältaren till Sportbladet.

30-åringen följde den allsvenska avslutningen och gläds över att Djurgårdens IF vann SM-guld.

– Det var kul för alla fans som reste ner till Norrköping. Jag hade ett 20-tal polare som hade hyrt en buss och jag är glad för deras skull att de fick fira efter en nervös första halvlek. Djurgården var värdiga vinnare, så klart. Det var häftigt att se att ett lag som inte var favorittippade går hela vägen, säger han till Sportbladet.

Ekdal medger att det kan bli Djurgården den dagen han flyttar hem.

– Det skulle kunna vara ett hett alternativ den dagen jag väljer att flytta hem, om jag väljer att flytta hem. Jag trivs väldigt bra i Italien och ute i proffslivet och hoppas kunna fortsätta många år till, säger han till Sportbladet.

– Väljer jag att flytta hem och Djurgården skulle vara intresserade så skulle jag absolut kunna sätta mig och snacka med dom, säger han med ett snett leende och torkar briochesmulorna från fingrarna, fortsätter Ekdal.

 Landslagsmannen lider samtidigt med moderklubben IF Brommapojkarna, som ramlade ur Superettan i år.

– BP och Djurgården är de enda Stockholmsklubbarna jag skulle kunna tänka mig att spela för. Det valet handlar om vilken målsättning jag har. Djurgården vann SM-guld och BP åkte ner i division ett. Det är inte samma nivå. Mina känslor för BP är starka, det är den klubben som har format mig. Det var tungt att se dom åka ur superettan. Jag hoppas de är tillbaka snart igen, säger Ekdal till Sportbladet.

Ekdals kontrakt med Sampdoria sträcker sig till sommaren 2021

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com