Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Örebro SK letar målvakt - kommenterar Alvbåge

Publicerad: 2019-11-08 20:50 Allsvenskan

Mathias Karlsson lämnar Örebro SK - som nu letar efter en ersättare. Men det blir troligen inte John Alvbåge.

Örebro SK bekräftar att de ämnar att plocka in en ny målvakt som ersätter Mathias Karlsson.

– Den platsen kommer att fyllas av en målvakt utifrån, det är klart. Vi har ett par spår som vi jobbar med och kommer under de närmaste veckorna att ha någon eller ett par målvakter på prov för att lära känna dem lite, säger managern Axel Kjäll till Nerikes Allehanda.

En målvakt som är tillgänglig är John Alvbåge, som lämnat IK Sirius.

– Han är inte den profilen som vi har gått för i första hand. Sedan är John en bra målvakt, en ÖSK-ambassadör och en härlig kille som kan ge oss något annat i form av erfarenhet. Det är ingen som vi för samtal med just nu men om vi skulle välja att gå på en annan kategori av målvakt, vilket man måste vara flexibel i, så är han absolut ett gångbart namn, säger Kjäll till NA.

Samtidigt hoppas förstemålvakten Oscar Jansson på en flytt utomlands.

– Vi har väldigt många spelare som vill spela utomlands. Och det finns flera som har gjort såna prestationer under året så att det skulle kunna vara aktuella att hamna utomlands och Oscar är i den kategorin. Vi måste alltid titta på vad som skulle hända om en spelare försvinner. Det finns inget konkret på bordet men Oscar trivs väldigt bra här, han är nöjd med sin säsong men att han också är väldigt hungrig att utveckla sig själv och laget i Örebro. Där känner jag mig trygg, säger Kjäll till NA.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com