Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Hamad hyllar Billborn: "Han är ett geni"

Publicerad: 2019-11-08 16:41 Allsvenskan

Den ex-allsvenske stjärnan Jiloan Hamad är oerhört imponerad av sin tidigare tränare Stefan Billborn.

Jiloan Hamad, 29, tillhör numera kroatiska HNK Gorica. 2017 och 2018 var han i Hammarby IF och imponerades av nuvarande tränaren Stefan Billborn.

– Hammarby har något väldigt bra på gång. Jag vill gärna ge en stor eloge till tränarteamet i Bajen. Jag var där när Stefan kom och tog över. Stefan är ett geni, säger han till Fotbollskanalen.

Hamad utvecklar sitt resonemang.

– Men taktiskt, du ser när Hammarby spelar, vi snackade mycket om att vi skulle styra matchbilden, att matchen skulle ligga i våra händer. När en tränare pratar med de orden så är det oftast att det är en fantasi. Men med Stefan vet spelarna exakt sina roller i laget, de löser problemen, samtidigt som han utbildar spelarna. Skulle man vilja bli en tränare, jag har ambitioner om att efter fotbollen bli en tränare, då är Stefan den bästa skolan man kan få. Man lär sig så otroligt mycket av honom, säger han till Fotbollskanalen.

29-åringen betonar att han i framtiden gärna återvänder till Allsvenskan. Men vilken klubb det blir då är just nu oklart.

– Jag har lärt mig att det är något man inte kan bestämma, man måste ha respekt för Hammarbys utveckling som de har i dag. För två år sedan när jag kom så öppnade de sina armar och jag valde att gå till Hammarby även om det inte var ett självklart val i många andras ögon. Men jag såg potentialen, jag hörde på snacket. Jag sa det på min första presskonferens att det är en björn som sover, vi ska bara väcka liv i den. Nu på ganska kort tid ser vi alla var Bajen är. Det finns inget som kan stoppa Hammarby när maskineriet väl har börjat rulla, säger Hamad till Fotbollskanalen.

– Vi får se den dagen då det blir aktuellt var Hammarby befinner sig. Det är lätt för mig att bara säga ”Jag ska till Hammarby”, men jag måste också vara realist, det ska mycket till också. Det handlar om timing också. Men det är klart att jag har en kärlek för Bajen som har växt, de två åren där var några av mina bästa och jag mådde så jävla bra, fortsätter han.

Hamad har även representerat Malmö FF i Allsvenskan och tidigare öppnat för hemstadsklubben Örebro SK.

Den offensiva mittfältaren har kontrakt med HNK Gorica till sommaren 2021.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com