Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Officiellt: Jesper Nyholm lämnar AIK

Publicerad: 2019-11-08 14:27 Allsvenskan

Den allsvenska storklubben AIK har inte erbjudit mittbacken Jesper Nyholm ett nytt kontrakt.

Jesper Nyholm, 26, har missat de två senaste säsongerna efter ett benbrott, som inte läkt som det ska.

Nu meddelar AIK på sin officiella hemsida att mittbacken lämnar klubben då hans kontrakt inte förlängs.

– Jag vill tacka för den här tiden som jag haft i AIK. Ett första år som allsvensk spelare med allt vad det innebar. Ett mindre lyckat år för mig 2018, men ett enormt stort år för klubben som SM-mästare samt ett tredje år för att reparera skadan som skedde på sjukhuset, säger Nyholm till hemsidan och fortsätter: 

– De senaste åren har varit den mest lärorika perioden i mitt liv med både mot- och medgångar som jag aldrig kommer att glömma. Jag vill tacka alla lagkamrater som jag fått spela med, samtliga ledare och personal i klubben. Avslutningsvis vill jag tacka supportar från både AIK och från andra klubbar som helhjärtat stöttat under en för mig svår tid.

Sportchefen Björn Wesström:

– Jespers historia är en av de tråkigaste som finns att berätta om en spelare i AIK och vi lider fortfarande oerhört mycket med honom. I detta fall löper hans avtal ut och då väljer vi att inte erbjuda något nytt. Vi har erbjudit honom tillgång till vår verksamhet med syfte att han ska få det bästa möjliga stödet och rehab i strävan att nå sin dröm om att åter kunna spela fotboll obehindrat. Vi tackar Jesper för det han gjort för AIK och önskar honom all lycka framöver.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com