Foto: Aude Alcover/Bildbyrån

Ghoddos: "Hur ska jag kunna betala över 40 miljoner kronor?"

Publicerad: 2019-11-05 23:39 Allsvenskan


Amiens anfallare Saman Ghoddos bryter tystnaden om sin avstängning och skyhöga böter.

I slutet av augusti meddelade Fifa att Saman Ghoddos stängs av i fyra månader och tvingas betala Huesca hela 4 miljoner euro, motsvarande 43 miljoner kronor.

Anledningen är att Ghoddos signerade ett kontrakt med Huesca innan Östersunds FK sålde honom till Amiens.

I en intervju med Sportbladet talar Ghoddos nu ut om den jobbiga tiden som följde.

– Jag blev helt förkrossad. Det här krossade mig. Det var hemska dagar. Jag fick inte spela. Jag var tvungen att sköta mitt jobb och träna precis som vanligt. Men i mitt huvud var jag förstörd. Helt knäckt. Jag var helt tom. Jag tränade men tankarna var på ett annat ställe. Efter träningen satt jag bara tänkte: "hur tar jag mig igenom det här?", säger han till tidningen.

Amiens inledde säsongen trögt, vilket ökade ångesten hos Ghoddos.

– Det ökade pressen. Det känns så jobbigt. Laget vann inga matcher och känslan var: det här är mitt fel. Jag kan inte spela eller hjälpa laget. Jag kan inte bidra med vad klubben köpt mig för. Det var en tung börda. Jag är ändå glad att jag fick träna på som vanligt. Det hjälpte mig att acceptera allt, säger han till Sportbladet.

Ghoddos har inte överklagat sin avstängning, men däremot bötesbeloppet.

– För mig är det inte realistiskt. Jag har också överklagat det, som sagt, med hjälp av min advokat. Vi får se vad som händer. Men det är inte realistiskt och jag har överklagat böterna. Jag vill dock vara tydlig med jag inte överklagade avstängningen. Den accepterade jag. Det beror på att annars hade jag kunnat åka på en avstängning på fyra månader vid ett senare tillfälle. Så jag tog den nu så att den aldrig mer skulle kunna komma. Jag accepterade avstängningen, men inte böterna, säger han till Sportbladet och utvecklar:

– För jag har inte ens pengarna! Hur har de tänkt egentligen? Hur ska jag kunna betala över 40 miljoner kronor? Men jag vill inte kommentera det mer just nu eftersom vi har överklagat.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com