Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Garaca besviken efter degraderingen: "Det har varit en fritidsgård"

Publicerad: 2019-11-04 18:04 Superettan

Syrianska FC lyckades inte säkra nytt kontrakt i Superettan. Nu riktar målvakten Dejan Garaca kritik mot laget och klubben.

Dejan Garaca har precis avslutat sin åttonde säsong i Syrianska FC. Den slutade på sämsta möjliga vis - degradering från Superettan.

– Vi har inte fått ihop det alls från början. Inte gruppen, inte allt runt omkring. Det kom en tränare från början (Korosh Hatami), sen kom en till (Mattias Genc) och en till (Mladen Milinkovic). Inget satte sig, ingen grupp, ingenting. Det har varit halvsömnigt hela säsongen, säger han till LT-sporten.

– Det här (degraderingen) var inte bra för någon. Förut var Syrianska i allsvenskan, och Assyriska i superettan. Det är inte bra nu, inte för Södertälje, inte för klubben. De hade behövt pengarna. Jag vet inte hur de ska klara sig efter det här, fortsätter målvakten.

Syrianska behövde en seger mot Halmstads BK i sista matchen för att ha en chans på kval.

– Jag var säker på att vi skulle klara det, för Syrianska klarar sig alltid. Men inte nu. Det märktes före matchen (mot Halmstad). Det var tjo och tjim, det kändes inte att det var en viktig match. Energin var död. Förut visste man att det var match när man kom hit (till Fotbollsarenan), det kändes i luften. Jag har inte känt det en enda gång den här säsongen. Det har varit en fritidsgård, säger Garaca till LT-sporten.

I dagsläget är det oklart om Garaca blir kvar i Syrianska, men han utesluter inte en förlängning.

– Vi får se vad som händer nästa år. Jag är inte sugen på att flytta runt och spela nånstans för 25 000-30 000 i månaden, bara för att spela... då jobbar jag hellre. Jag har varit här nu i åtta år, min fästmö bor här. Min familj bor i Örebro, men jag har inte bott där sedan jag var 15, och alla vänner jag hade där har flyttat runt. Jag kommer hålla mig här runt Södertälje. Det är här jag varit längst, säger han till LT-sporten.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com