Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

"Det är ett jättestort intresse för Buya Turay"

Publicerad: 2019-11-04 15:14 Allsvenskan

Det blir svårt för Djurgårdens IF att behålla sin skyttekung Mohamed Buya Turay, menar hans klubb Sint-Truiden.

Mohamed Buya Turay, 24, har uttryckt en önskan att stanna i Djurgårdens IF bortom den här säsongen.

Sint-Truidens sportchef Andre Pinto berättar nu för SportExpressen att anfallaren är het på marknaden.

– Buya är en fantastisk spelare så självklart skulle vi vilja ha kvar honom hos oss. Men det beror på hur samtalen går mellan mig, Buya Turay och tränaren. I det här fallet hänger ganska mycket på vad spelaren själv vill. Vi har fått många förfrågningar om Buya. Det är många klubbar som frågar om hans prislapp och hur mycket vi begär för att sälja honom vidare. Vi måste sätta oss ned och fatta ett gemensamt beslut, säger han till tidningen.

– Det är ett jättestort intresse för Buya Turay. Om jag ska vara helt ärlig så blir det nog ganska svårt för oss att behålla honom med tanke på intresset, fortsätter Pinto.

Därmed ser det mörkt ut för Djurgården att behålla Buya Turay.

– Det blir nog svårt. Jag har en jättebra relation med Bosse Andersson men jag tror att det blir svårt för Djurgården att behålla Buya, priset är helt enkelt för högt. Jag vet inte exakt hur stor budget Djurgården har eller hur de resonerar inför 2020. Vi kommer att fatta ett definitivt beslut när vi har fått in ett officiellt bud. Buden kommer att trilla in, det är bara en fråga om när, säger Pinto till SportExpressen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com