Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Djurgårdens sportchef: "Jag har inte svaret på Buyas framtid"

Publicerad: 2019-11-03 12:37 Allsvenskan

Mohamed Buya Turay vill stanna i Djurgårdens IF. Men sportchefen Bosse Andersson vet inte om det blir så.

Djurgårdens IF vann SM-guld i går och stjärnan Mohamed Buya Turay gjorde det avgörande 2-2-målet som gav laget poängen som behövdes.

Anfallaren är inlånad från belgiska Sint-Truiden och har ofta uttryckt en önskan att stanna i Djurgården. Buya Turay vill fortfarande representera DIF.

– Ja, det vill jag, säger han till SportExpressen.

Sportchefen Bosse Andersson betonar dock att det faktum att Buya Turay kostade Sint-Truiden runt 15 miljoner kronor försvårar situationen.

Andersson vet i dagsläget inte om de kan behålla spelaren, men har ständig kontakt med Sint-Truiden.

– Däremot skapades då ett förtroende mellan klubbar, en dialog och jag åkte även ner dit och träffade dom. Budskapet var då att Buya behövde komma i gång, göra mycket mål och vi kunde erbjuda ett starkt förtroende och en bra miljö, säger han till SportExpressen och fortsätter:

– Vi sa då att vi ville låna honom och att de skulle få tillbaka sina pengar, så att han skulle stiga i värde och de kunde sälja honom vidare. Det var det som var syftet med utlåningen. Och det har vi varit med och bidragit nu. Sedan vad det innebär när vi går in i transferfönstret, det vet vi inte. Det är mer komplext vem som har svaret på Buyas framtid. Det har inte jag. 

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com