Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Chidi Omejes kontrakt uppsagt - Sundsvall hoppas på Tony Gustavsson

Publicerad: 2019-11-03 12:10 Allsvenskan

GIF Sundsvall får börja om i Superettan nästa säsong. Men klubben hoppas behålla tränaren Tony Gustavsson, medan Chidi Omeje ser ut att lämna.

Tony Gustavsson tog över GIF Sundsvall under säsongsavslutningen, men lyckades inte rädda kvar laget i Allsvenskan.

Sundsvall hoppas ändå kunna behålla tränaren till nästa säsong.

– Det första och viktigaste vi har att lösa är tränarfrågan. Jag personligen och hela styrelsen tycker att Tony gjort ett riktigt, riktigt bra jobb. Vi tror på att han är en framtidsman. Vi har sagt till Tony att vi vill ta en diskussion nu när vi vet hur det ser ut, säger klubbens ordförande Hans Selling till ST-sporten.

Det råder inga tvivel om att Sundsvall vill förlänga med Gustavsson.

– Det är vår absoluta vilja och önskan, säger Selling till ST-sporten.

ST-sporten skriver samtidigt att Sundsvall sagt upp kontraktet med anfallaren Chidi Omeje.

– Den klausulen är uppsagd från vår sida. Det är utifrån att vi måste veta vilka förutsättningar vi har ekonomiskt. Vi var tvingade att säga upp avtalet före ett visst datum, sedan kan det bli en ny förhandling, säger sportchefen Urban Hagblom till tidningen.

Liknande klausuler finns med fler spelare.

– Jag kan inte uttala mig om specifika spelare, men den möjligheten eller risken finns i vissa fall. Det kan vara spelare som vi vill ha kvar där spelarna säger upp sitt avtal, men det kan också vara spelare som vill vara kvar där vi säger upp det, säger Hagblom till ST-sporten.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com