Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Hammarbys tränare: "Är det absolut viktigaste för oss"

Publicerad: 2019-11-03 12:00 Allsvenskan

Stefan Billborn hoppas att Hammarby kan behålla samtliga nyckelspelare till nästa säsong.

Hammarby IF var snubblande nära SM-guld. Laget slutade enbart en poäng efter vinnande rivalen Djurgårdens IF, men fick nöja sig med en tredjeplats.

Hammarbys tränare Stefan Billborn tror att laget kan lyckas nästa säsong istället, i synnerhet om stjärnorna stannar.

– Det finns andra lag att ta hänsyn till också. Vi kommer att bli lite bättre nästa år. Jag är övertygad om det om vi får behålla de spelarna vi har. Det tycker jag är det absolut viktigaste för oss. Då kommer vi förhoppningsvis att få en lite bättre försäsong och start på säsongen. Vi hade en ganska knackig inledning förra året också, men då lyckades vi ändå vinna matcher och ramlade i stället ihop lite på slutet. Jag tror att det är det, men sedan finns det många lag i allsvenskan och marginalerna är ganska små. Däremot tror jag att vi spelmässigt kommer att bli bättre, säger han till Fotbollskanalen.

Den offensiva mittfältaren Muamer Tankovic är en av spelarna Hammarby riskerar att tappa.

– Jag vet inte. Det är spelarnas beslut också. När det gäller ”Mujo” är det om han vill stanna eller inte och vad det gäller övriga är det både upp till klubben och spelarna. Jag försöker först och främst fokusera på de spelarna jag har än att titta på vad jag inte har eller kan få. Vi sitter i varje fall bra kontraktsmässigt, så jag tror att grabbarna kommer att göra ett bra jobb, säger Billborn till Fotbollskanalen.

Tankovic betonar dock att han ännu inte tagit något beslut.

– Just nu vet jag inte hur framtiden ser ut. Jag har ett kontrakt som går ut nästa sommar, sedan får vi se efter det, säger han till Fotbollskanalen.

Landslagsmannen ser ingen tröst i att han och laget gjort en stark säsong.

– Det är svårt att njuta när man inte vinner. Vi hamnade på tredjeplats med 65 poäng och ett målrekord. Det var svårt att njuta, säger Tankovic.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com