Foto: Craig Brough/Bildbyrån

Evertons manager om Kean: "Förstår att det krävs tid"

Publicerad: 2019-11-02 14:33 England

Anfallstalangen Moise Kean har inte fått fart på målproduktionen. Evertons manager Marco Silva uttalar sig.

Moise Kean, 19, lämnade Juventus för att fortsätta karriären i Everton, men än så länge har det inte blivit något mål för den unge anfallaren.

Evertons manager Marco Silva förklarar att han inte känner någon press att spela Kean mer regelbundet, samtidigt säger han att talangen förstår att det krävs hårt arbete för att ta en plats.

– Jag vet allt om förväntningarna kring honom. Jag vet vad vi spenderade och när en spelare kommer från en storklubb är förväntningen alltid att de ska komma hit och spela, men låt oss titta på hur många 19-åriga spelare som har kommit till Premier League från utlandet för att spela direkt. Låt mig veta, säger Silva i en intervju med Liverpool Echo.

– Ni pratar om en ung kille, men också en klok kille. Han förstår att det krävs tid, han förstår att han är här för att jobba hårt för att få sin chans att spela fotboll, som han älskar. Det finns noll press. Noll från min sida. Det här är fotboll, de måste komma in och det är vad Moise Kean har gjort. Jobba hårt, visa kvalitéer på träningar och matcher, men press (att spela honom)?. Glöm det. Inte en chans.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com