Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Officiellt: Stefan Ishizaki avslutar karriären

Publicerad: 2019-10-27 11:47 Allsvenskan

Stefan Ishizaki och Kevin Stuhr Ellegaard har gjort sitt i IF Elfsborg efter den här säsongen. Den förstnämnde lägger också skorna på hyllan.

IF Elfsborg meddelar på sin officiella hemsida att mittfältsveteranen Stefan Ishizaki, 37, lämnar klubben efter säsongen. Han avslutar också karriären.

– Det är med stolthet och glädje man ser tillbaka på den tiden som varit här. Åstadkommit väldigt mycket, både personligt, som förening och spelartrupp. Varje gång man tänker tillbaka på det nu så ler man över det man har varit med om, säger han till hemsidan.

Managern Jimmy Thelin kommer att sakna Ishizaki.

– Ishi har varit oerhört viktig för oss. Han införde ett lugn och trygghet i truppen under ett pressat läge 2018. Han tar ett stort ansvar och visar vägen för våra spelare som är i början eller mitt i karriären, säger han till hemsidan och fortsätter: 

– Hur man får en lång och bra karriär, hur man förbereder sig innan träning, hur man får ut 100 procent alla dagar i veckan under varje träningspass och efter träningar, hur man tar hand om kroppen . Han har bidragit på och utanför planen på ett fantastiskt sätt och är en oerhört spelbegåvad och klok spelare.

Elfsborg bekräftar också att danske målvakten Kevin Stuhr Ellegaard, 36, lämnar, vilket tidigare framkommit i medierna.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com