Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Officiellt: Jon Jönsson lämnar IF Elfsborg efter säsongen

Publicerad: 2019-10-24 15:11 Allsvenskan

IF Elfsborg bekräftar nu att backveteranen Jon Jönsson, 36, är inne på sin sista säsong i klubben.

Jon Jönsson medgav i dagarna att det inte blir någon förlängning med allsvenska klubben IF Elfsborg.

Nu bekräftar Boråsklubben på sin officiella hemsida att mittbacken lämnar efter säsongen.

– Jons resa hos IF Elfsborg är minst sagt fantastisk! Jag kommer ihåg det som det var igår när vi träffades första gången i Magnus Haglunds föräldrars hus i Halmstad, sommaren 2006. Vi åt jordgubbstårta och skulle försöka få Jon att välja IF Elfsborg istället för att stanna kvar hos Malmö FF. Att han dessutom skulle spela mittback fullt ut gjorde inte saken lättare, men uppenbarligen gjorde vi ett visst intryck och lyckades få honom att tro på Elfsborgs framtid, säger klubbchefen Stefan Andreasson till hemsidan.

– Vad som hände resten av 2006 är historia. Själv kommer jag främst ihåg, förutom det stabila mittbacksspelet, frisparksmålet borta mot Kalmar FF och målet borta mot GAIS. En sammanfattningsvis fantastisk säsong av Jon och en insats som var minst sagt bidragande till vårt första SM-Guld på 45 år, fortsätter han.

Elfsborgs manager Jimmy Thelin hyllar också Jon Jönsson.

– Jon har en mycket fin fotbollskarriär och många fina år i IF Elfsborg. Med ett brinnande fotbollshjärta och fina kvaliteter som mittback är det bara att applådera en sådan insats som Jon har bidragit med både på och utanför planen. Han har varit professionell och ett föredöme för våra yngre spelare, ger allt i varje träning och stöttat och gett råd till våra spelare. Det kommer gå bra för Jon vad han än tar sig för i framtiden, säger han till hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Relaterade nyheter

Spelarprofiler

Klubbar