Foto: Alkis Konstantinidis/Bildbyrån

"Alli är i nivå med Lampard och Gerrard"

Publicerad: 2019-10-21 11:22 England

Tottenhams mittfältare Dele Alli jämförs med tidigare stjärnor som Steven Gerrard och Frank Lampard.

Dele Alli, 23, fick ett tidigt genombrott i Premier League och spåddes en lysande framtid.

Den offensiva mittfältaren har dock fått en hel del kritik för sin senaste form i Tottenham.

Jamie Redknapp anser dock att Dele Alli fortfarande är en klasspelare och jämför honom med Steven Gerrard och Frank Lampard.

– Dele Alli blir inte 24 år gammal förrän om sex månader, ändå är den här killen redan före resten när man tänker på vilka som var på Englands mittfält tidigare. Frank Lampard spelade till exempel 185 Premier League-matcher innan han blev 24. På dem lyckades han göra 43 mål eller assist. Steven Gerrard spelade 170 och nådde 47. David Beckham spelade 140 och nådde 65. Alla fantastiska spelare, alla stora namn, säger han till Daily Mail och fortsätter:

– I lördags gjorde Alli sin 133:e match. Mitt i allt VAR-kaos på Tottenham Hotspur Stadium kändes det som om vi glömde vem som gjorde Spurs kvittering mot Watford. Det var Alli som stilfullt satte bollen i nätet för 43:e gången i sin karriär. Lägg till hans 29 assists, och han har varit inblandad i 72 mål på toppnivån. Alla som kritiserar Alli för hans form på sistone bör ha detta i åtanke. Det verkar finnas många korta minnen där ute. För inte så länge sedan var detta en av Europas högst rankade mittfältstalanger, kopplad till Real Madrid. Han ska inte skrivas av, som ett slags en- eller tvåsäsongsunder.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com