Foto: Bildbyrån

Tommi Vaiho om tiden i GAIS: "Det var det jag behövde"

Publicerad: 2019-10-21 10:32 Allsvenskan

Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho har gjort succé den här säsongen. Nu berättar han att den svåra tiden i GAIS hjälpte honom.

Inför säsongen 2013 lämnade han Djurgårdens IF för GAIS i jakt på regelbunden speltid. 

På fyra säsonger spelade Tommi Vaiho, 31, hela 118 matcher i Superettan för Göteborgsklubben.

Därefter återvände Vaiho till Djurgården inför 2017. Nu har målvakten hittat lugnet.

– Det var väl när jag kom tillbaka hit eller sista åren i Gais när man hade fått spela. Jag spelade en 120 matcher i Gais och första åren där tycker jag att det är klart, jag gjorde bra år i Superettan men för laget gick det tungt alla åren. Men jag fick göra mina matcher där och jag fick göra mycket räddningar varje match och det var bra för mig, det var det jag behövde, säger han i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

– Jag tyckte att det var en fantastisk klubb. Fina människor runt klubben och fina människor som jobbar i klubben, en fantastisk träningsanläggning och sedan som spelare jag är där och tränade och spelade matcher och sedan står det mycket om GAIS i tidningarna och TV att det är strul med hit och dit men det är inget som påverkar mig på något sätt. Utan man är anställd och jag får man lön och jag går dit och tränar, fortsätter han.

Vaiho tog över startplatsen i Djurgården tidigare under säsongen och har gjort succé i år. Han betonar att åren i GAIS var nyttiga, i synnerhet då laget tvingades kriga i botten.

– Ja, det tror jag. Förhoppningsvis slipper spelarna det här nu nästa och dem klarar sig kvar nu i år. Jag tror man blir en bättre spelare, eller jag blev det i alla fall och jag fick göra mycket, varje höst var det kniven mot strupen. Och att man måste vinna, spela bra matcher för att klara sig kvar - det blir man ganska stark i huvudet av, säger Vaiho i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com