Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Sarfo begär resning: "Vi hoppas att han ska bli frikänd"

Publicerad: 2019-10-21 10:02 Allsvenskan

Malmös tidigare mittfältare Kingsley Sarfo är dömd för två fall av våldtäkt mot barn. Men nu begär han resning då det finns tvivel om flickans ålder.

Det var i juni 2018 som Kingsley Sarfo dömdes till till två år och åtta månaders fängelse och utvisning.

Nu skriver UNT att Sarfo via advokaten Thomas Bodström begär resning eftersom ett födelsecertifikat från flickans födelseland där det står att hon är född 2001 dykt upp.

– Och då är det inte våldtäkt mot barn. Vi menar att det är sannolikt att om det här dokumentet skulle ha funnits med så hade det troligtvis dömts med en annan utgång. Då hade det varit en sådan osäkerhet kring åldern, säger Bodström till UNT och fortsätter:

– När vi fick det här uppdraget såg vi att det var otydligheter redan i domen. Det fanns uppgifter om att flickan skulle vara 14 år som hennes mamma uppgav. Hon hade också ett födelsebevis, en kopia av det och det var det som talade för det. Det fanns dock också uppgifter om att när hon ansökte om uppehållstillstånd fanns det en bilaga om att hon faktiskt var född 2001.

Bodström är övertygad om att Högsta domstolen kommer att ta upp resningsansökan.

– Vi hoppas att han ska bli frikänd, det är det viktigaste. Med tanke på de enorma konsekvenserna så det är viktigt att vi går till botten med det, säger han till UNT.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com