FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Örgryte jagar Mikael Stahre: "Det viktigaste är att projektet är seriöst"

Publicerad: 2019-10-20 15:25 Superettan

Mikael Stahre är fortsatt utan tränaruppdrag sedan sortin från San José Earthquakes. Nu kan Fotbolltransfers.com avslöja att Örgryte IS anmält sitt intresse. 44-åringen har dock högre ambitioner.

I september 2018 fick Mikael Stahre lämna sitt uppdrag i MLS-klubben San José Earthquakes. 

Enligt uppgifter till Fotbolltransfers.com har Superettanklubben Örgryte IS anmält sitt intresse för den tidigare guldtränaren. Klubbens ordförande Joacim Nordh har träffat Stahre.

– Jag kommenterar egentligen ingenting kring rykten eller spekulationer om nästa uppdrag. Det blir mitt svar, säger Stahre till Fotbolltransfers.com.

Stahre, som bland annat tränat AIK, IFK Göteborg och BK Häcken, hymlar dock inte om att han är redo för ett nytt uppdrag. Och det har funnits gott om intresse.

– Jag har egentligen haft förfrågningar och konkreta bud under större delen av säsongen. Jag har haft erbjudanden med relativ god frekvens sedan april-maj. Just nu händer inte mycket, samma läge som tidigare. Jag står utan uppdrag och siktar på att jobba om något bra dyker upp till nästa säsong. Sedan får vi se om det blir så eller inte i januari. Jag resonerar på samma sätt som tidigare. Det ska vara tilltalande och kännas bra på alla sätt. Vi får se var det landar. 

Stahre medger att det funnits kontakt med både svenska och utländska klubbar.

– Jag gillar inte att kommentera spekulationer, men har haft förfrågningar från lite olika håll, hemifrån också. Jag är helt öppen. Har höga ambitioner och haft bra uppdrag tidigare, ambitionen är att fortsätta på den linjen. Det viktigaste är att projektet känns bra och seriöst, och helst i en förstaliga, säger han till Fotbolltransfers.com

Är Superettan uteslutet?

– Ingenting är uteslutet, men ambitionen är att helst vara i en förstaliga. Men projektet och seriositeten är det viktigaste.

GP rapporterade i går att Håkan Ericson också är en kandidat för Örgryte. Nuvarande tränaren Thomas Askebrand sitter på ett utgående kontrakt.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com