Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Chelsea lånar inte ut Pulisic: "Måste skydda honom"

Publicerad: 2019-10-19 13:17 England

Succén i Chelsea har uteblivit. Men managern Frank Lampard utesluter en utlåning av nyförvärvet Christian Pulisic.

Christian Pulisic, 21, skrev på för Chelsea redan i vintras, men övergången från Borussia Dortmund trädde i kraft först i somras.

I London har den amerikanske yttern fått en trög start. Frank Lampard har dock inga planer på att låna ut Pulisic i januari.

– Nej. Christian har kommit hit som en stor värvning, låt oss inte glömma bort det, och han fyllde nyligen 21 och vi har en konkurrenskraftig trupp här, säger Lampard enligt Goal.com och fortsätter:

– Jag sa det innan förra matchen, jag har alltid problem med vilka jag ska välja. Folk tar besluten åt mig i träning och genom hur de spelar, och just nu har vi vunnit fyra på raken. Då behöver jag att alla presterar.

Lampard pekar på vikten av att skydda Pulisic.

– Vi måste skydda honom med tanke på att han är så ung. Christian måste, precis som alla andra, jobba hårt i träning, fortsätta bli bättre och se i vilken riktning vi går, att vara en del av det och visa att han kan göra det på matchdagen. Det gäller alla spelare. Det är lätt att glömma bort (hans ålder). Han kom fram som väldigt ung i Dortmund och han ska hyllas för det.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com