Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Vidals råd till Dembélé: "Galen talang - men måste mogna"

Publicerad: 2019-10-19 12:23 Spanien

Barcelonas mittfältare Arturo Vidal ser potentialen i sin lagkamrat Ousmane Dembélé. Men först måste han mogna på ett personligt plan, anser chilenaren.

Ousmane Dembélé, 22, värvades till Barcelona från Borussia Dortmund sommaren 2017 för över en miljard kronor.

22-åringen har stundtals visat upp sig från sin bästa sida, men klubben förväntar sig fortfarande mer av den franske yttern.

Lagkamraten Arturo Vidal, 32, betonar att Dembélé först och främst måste mogna som människa för att ha möjlighet att uppnå sin fulla potential.

– Ousmane är en spelare med galen talang. När han blir mogen kommer han att vara en viktig spelare för Barcelona och Frankrike. Men uppenbarligen måste han mogna. Lyssna på sin kropp, vara bättre förberedd på att undvika skador. Om du vill bli bäst måste du kliva upp, äta och gå till sängs med bara fotboll i huvudet. Jag tror att Ousmane vid en tidpunkt kommer förstå att han måste göra mer, säger chilenaren i en intervju med L'Equipe.

– Jag pratar mycket med honom. Han är en bra kille och han vill bli bäst. Han kom till Barcelona när han var 20 med lite erfarenhet. Ousmane måste bli medveten om vad han verkligen vill i livet, förstå var han spelar och vilka han spelar med. Men jag tycker att jag ser en förändring. Det måste fortsätta så.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com