Gustavo Poyet.
Foto: Bildbyrån

Poyet hyllar Mount: "Han är som Lampard"

Publicerad: 2019-10-18 12:03 England

Mason Mount har snabbt blivit en nyckelspelare i Chelsea. Nu hyllas mittfältaren av klubbens tidigare spelare Gustavo Poyet.

Mason Mount, 20, gjorde succé i Derby County i Championship förra säsongen. I somras återvände han till Chelsea.

Den offensiva mittfältaren har fått stort förtroende av Frank Lampard och snabbt utvecklats till en viktig kugge i storklubben.

Mount har redan gjort fyra mål och en assist på åtta matcher i Premier League och belönats med en plats i det engelska landslaget.

Chelseas tidigare spelare Gustavo Poyet jämför nu Mounts kvalitéer med Frank Lampards.

– Han har avslutstekniken, vi alla vet det. Vi visste inte om han kunde göra det varje vecka i Premier League. Backarna är bättre, de läser spelet bättre och att ta chanser är viktigare. Jag gillar hans förståelse för hur och när han ska in i position. Kan man lära ut det? Nej. Allt handlar om att tajma ditt ögonblick, säger han till Goal.com och fortsätter:

– Bollen går en väg och du måste gissa var den kommer att vara. Han kommer alltid in i dessa positioner och det är inte lätt. Folk måste förstå att det inte är tur. Jag gillar många av de unga. Det är lätt att titta på Tammy Abraham eftersom han har gjort så många mål, men jag tittar på Mount med tanke på den position han spelar - en mittfältare som kommer sent och gör mål. Han liknar Frank och mig. Mount har personligheten, trots att han är ung, att vara en mycket viktig spelare på mittfältet. Han accepterar ansvar, han lyssnar på vad som behövs och han är en ledare i den första pressen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com