Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Goitom: "Skulle inte bli förvånad om Olsson hamnar i Real Madrid eller Barcelona"

Publicerad: 2019-10-16 20:32 Utlandsproffs

AIK:s kapten Henok Goitom hyllar sin tidigare lagkamrat Kristoffer Olsson - som imponerade stort mot Spanien i går.

Sverige spelade 1-1 mot Spanien hemma på Frieands i går kväll. Kristoffer Olsson var en av matchens bästa spelare.

Mittfältaren var på lekhumör och blev till slut kapad av spanske mittfältaren Dani Ceballos, till vardags i Arsenal.

– Jag försökte tunnla honom och då sa han att jag inte skulle försöka vara Messi. Jag kommer inte ihåg vad jag svarade. Det är sånt som händer. Det var konstigt sagt. Jag fattade inte vad han menade riktigt, sa Olsson efter matchen.

I en intervju med SportExpressen berättar nu Henok Goitom att han tror att Olsson kan nå den allra högsta nivån.

– Jag tror att La Liga skulle passa honom bäst. Det är öppet och tekniskt och jag vet att han skulle vilja spela där. Det skulle vara en dröm för honom. Han blir verkligen bara bättre och bättre. I fotboll kan man vara två typer av spelare; antingen är man en passagerare eller så är man den som driver och tar initiativet och ”Koffe” är det sista alternativet, säger AIK-kaptenen till tidningen och fortsätter:

– Det viktigaste för honom när han kommer till Spanien är att tränaren tror på honom, att han får regelbundet med speltid. Lite som Ödegaard i Real Sociedad. Det är då de större klubbarna får respekt för en. Skulle han gå till exempelvis en storklubb i Spanien så kan det bli ett hack i hans karriär på grund av utebliven speltid. Jag skulle säga att en klubb strax utanför topp sex vore perfekt.

Goitom tror att Olsson på sikt kan hamna i en av världens allra största klubbar.

– Ta ett eller två år i en sådan klubb och spela regelbundet, lär känna ligan. Sen kan man ta steget till en av de större klubbarna. Jag tror på ”Koffes” sätt att spela fotboll och han har självförtroendet. Jag tror att han kan nå toppen i Spanien, men det handlar om att ta rätt väg. Så länge han får spela regelbundet framöver så skulle jag inte bli förvånad om han når Real Madrid eller Barcelona. Det är ett hårt jobb som väntar och ibland behöver man lite tur och tränaren ska tro på en, men baserat på hans kvalitéer så tror jag väldigt mycket på honom, säger han till SportExpressen.

24-åringen lämnade allsvenska AIK för ryska FC Krasnodar i somras.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com