Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Marcus Berg: "Det är segt att vi inte kan ta tre poäng"

Publicerad: 2019-10-16 00:10 Övriga Sverige

Sverige såg länge ut att knipa tre poäng och förstöra festen för spanjorerna. Men efter ett sent mål av Valencias anfallare Rodrigo fick nationerna dela på poängen. "Vi kan inte klaga på 1-1", säger Marcus Berg när Fotbolltransfers.com var på plats.

Förutsättningarna inför mötet mellan Sverige och Spanien var tydliga: bortalaget behövde en poäng för att ta sig vidare till EM 2020.

Efter en mållös första halvlek var det Marcus Berg, 33, som bröt dödläget och gjorde 1-0 med pannan efter att David De Gea, 28, släppt en retur.

Men efter ett sent kvitteringsmål av den spanske anfallaren Rodrigo, 28, blev det bara en poäng för Sverige. Känslorna efteråt är blandade, menar Krasnodar-anfallaren Berg.

– Det är tudelat. Det är segt att vi inte kan ta tre poäng, men ser man på chanserna kan vi inte klaga på 1-1. Tråkigt när vi har ledningen och släpper in målet på en fast situation, men jag tycker att efter första 20 gör vi en bra match. Vi är stabila och skapar bra chanser, även om de skapar bra chanser så får vi ta 1-1. 

– Det kändes inte som att de hade mycket överraskningar att komma med och vi löste det okej. Robin gör en fantastisk match i målet och håller oss kvar i matchen. Det är tråkigt för alla att vi inte kan ta en trea men, som jag sa, innan matchen hade vi kunnat ta ett oavgjort resultat.

Hur känns det att åka på nästa samling med vetskapen om att ni har allt i egna händer?

– Det känns så klart jättebra, och det är väl det man alltid har som mål att kunna avgöra själv, och inte förlita sig på andra. På så sätt känns det väldigt jättebra. Vi vet vad vi ska göra och jag tror 100 procent på att vi kan ta hem det mot Rumänien och gå till EM där.

Nästa samling är det Rumänien och Färöarna som står för motståndet.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com