Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Östersunds kris inte över - har ny skatteskuld på 3 miljoner

Publicerad: 2019-10-15 23:52 Allsvenskan

Östersunds kris är långt ifrån över. Totalt är det hela 20 miljoner kronor som behövs för att rädda ekonomin.

Östersunds FK meddelade initialt att de behövde 10 miljoner kronor för att undvika konkurs. Av dem har omkring 8 miljoner trillat in.

Östersunds-Posten skriver dock att ÖFK behöver ytterligare 10 miljoner för att rädda situationen.

– Kortsiktigt har vi sagt att vi behöver vi tio miljoner men ska vi sedan ha en stabilitet inför 2020 behöver vi ytterligare tio miljoner. Totalt sett rör det sig om ungefär 20 miljoner. En stabilitet innebär inte att vi behöver alla 20. Vi har pratat om 15 miljoner tidigare men då är det på håret igen. Vi behöver de miljonerna för att komma ut ur det läget vi har varit i, säger ÖFK:s vd Lennart Ivarsson till tidningen.

ÖFK fick nyligen en skattesmäll på 1,4 miljoner. Den är nästan betald. Men ytterligare en skatteskuld på 3 miljoner väntar.

– Skatteskulden på 1,4 miljoner som var på dryga två miljoner den kommer vi att betala av det sista på i slutet av den här veckan. Skatten ska betalas av varje månad och nu har vi fått en ny skatteskuld på dryga tre miljoner. Vi klarade av den förra och vi kommer klara av det här också men det krävs mycket arbete, det är det ingen tvekan om, säger Ivarsson till ÖP.

Redan nu har det redan tillkommit nya sponsorer inför nästa säsong.

– Det finns lite löften och nya sponsorer som går in inför nästa år. Det är lite extra ordinärt men de pengarna har vi inte fått in än men de kommer in rent kassamässigt 2020, säger Ivarsson till ÖP.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com