Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Filip Rogic: "Jag kände bara att jag ville ta den här chansen"

Publicerad: 2019-10-14 20:59 Utlandsproffs

Filip Rogic lämnade allsvenska Örebro SK för ryska FC Orenburg i somras. Nu talar han ut om första tiden som utlandsproffs.

Filip Rogic ville inte förlänga sitt utgående kontrakt med Örebro SK - som då valde att sälja honom i somras.

Mittfältaren trivs bra i sin nya ryska klubb FC Orenburg.

– Jag trivs bra. Jag har kommit in i det ganska fort och fått spela. Det är inte som i Sverige, men man vänjer sig mer och mer. Att få spela direkt var det jag strävade efter, så det är självklart positivt. Man vill spela och är här för att spela, samtidigt som resultaten har gått med oss. Det var en liten energiboost att få göra mål också, men vi fick däremot inte med oss poäng där. Jag hoppas kunna hjälpa laget även i framtiden, säger Rogic till Fotbollskanalen.

Förre ÖSK-stjärnan tycker att nivån i Ryssland är hög.

– Den ryska ligan är bra. Det är bra fotboll och ligan är väl kanske bland de sex bästa i Europa. Därmed är det en ny utmaning och ett nästa steg. Det fanns annat också, men jag kände att det här var bäst för mig, det bästa steget och den bästa fotbollen, säger Rogic till Fotbollskanalen.

Rogic berättar att han inte pratade med andra svenskar innan han valde att flytta till Ryssland.

– Jag kände bara att jag ville ta den här chansen och nu är det upp till mig att göra det så bra som möjligt. Jag hade inget att förlora, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com