Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Dyrestam öppnar för Allsvenskan: "Då är drömscenariot IFK Göteborg"

Publicerad: 2019-10-14 20:34 Allsvenskan

Mikael Dyrestam sitter på ett utgående kontrakt med grekiska Xanthi. Nu öppnar backen för att återvända till IFK Göteborg.

Mikael Dyrestam lämnade Kalmar FF för grekiska Xanthi efter förra säsongen.

27-åringens kontrakt löper ut i sommar. I en intervju med Sportbladet talar Dyrestam ut om framtiden.

– Jag vet inte (vad som händer). Xanthi har pratat med min agent Nima Modyr om en förlängning, men både jag och klubben har kommit överens om att avvakta. Min sambo Amanda och jag har en liten son, William, som är 1,5 år och nu är det det som är bäst för familjen som kommer först, säger han till tidningen och fortsätter:

– Kommer det något väldigt bra erbjudande från rätt klubb, på rätt ställe, med rätt ekonomi så kan vi tänka oss att stanna utomlands annars är att återvända till Sverige ett starkt alternativ. Vi trivs bra i Xanthi, det är bara 20 minuter till havet, det är fint på sommarhalvåret och William går på dagis här – men hemma är hemma med släkt och vänner.

Blir det Allsvenskan igen är det en flytt hem som lockar.

– Det är Göteborg både för Amanda och mig. Då är drömscenariot IFK Göteborg, det har det alltid varit. Det blev Kalmar FF när jag lämnade Holland eftersom Blåvitt varken hade plats eller ekonomin då, säger Dyrestam till Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com