Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Vidal: "Fati har en stor framtid framför sig"

Publicerad: 2019-10-12 15:10 Spanien


Barcelonas Ansu Fati, 16, har tagit stora kliv den här säsongen. Nu hyllas han av lagkamraten Arturo Vidal.

16-årige Ansu Fati är numera spansk U21-landslagsman och har den här säsongen hunnit med att göra två mål och en assist på fem ligaframträdanden för Barcelona.

Nu hyllas Fati av lagkamraten och mittfältaren Arturo Vidal, 32.

– Han har en stor framtid framför sig. Han är en väldigt ung spelare, men han har redan visat stora kvalitéer. Men man måste ta det försiktigt med honom, hjälpa honom och framför allt skydda honom, säger chilenaren enligt Goal.com.

– Han måste förbereda sig noggrant för att bli en av de bästa. I dag kan man se att han har de nödvändiga kvalitéerna för att vara med oss, fortsätter Vidal.

Vidal själv ryktas till Inter, men han betonar att han vill fortsätter karriären på Camp Nou. 

– Jag är lycklig här. Jag kom hit för att vinna och hjälpa laget att göra det. Jag kan inte byta lag varje gång fönstret öppnar. Om tränaren eller klubben säger att jag måste lämna, då kommer jag att göra det, säger han enligt Calciomercato.com och fortsätter:

– Jag tycker att jag fortfarande har mycket att ge här och jag vill uppnå mål som att vinna Champions League. Allting, till och med Copa del Rey och La Liga. Jag vet om att det blir svårt, men vi kan göra det och vi är hungriga.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com