Foto: Daniele Mascolo/Bildbyrån

Milans direktör: "Därför fick Giampaolo sparken"

Publicerad: 2019-10-11 20:51 Italien

Marco Giampaolo fick sparken från Milan efter bara sju omgångar. Zvonimir Boban förklarar vad som låg till grund för beslutet.

Efter sju omgångar i Serie A parkerar Milan på plats 13 i tabellen med endast nio inspelade poäng.

I dagarna kom beskedet att tränaren Marco Giampaolo fått sparken och att hans ersättare blir Stefano Pioli.

Nu förklarar Milans direktör Zvonimir Boban vad som ledde till beslutet att gå skilda vägar med Giampaolo.

– Det är tufft för Milan just nu eftersom att sparka en tränare är ett nederlag. Marco är en väldigt bra person och vi ångrar det. Det var ett enhälligt beslut bara för att förbättra Milans prestationer. Om du kan se att det inte går att pusha längre, då måste du göra förändringar. Jag vill det bästa för den här klubben och min intention är att klubben ska återvända till vad den en gång var. Vi jobbar på alla fronter för att förverkliga det. Resultaten hänger inte bara på tränare. Det finns också spelare och direktörer. Alla ska ha skulden. Efter Marcos ankomst sa jag: "Jag hoppas att jag lämnar den här staden med dig." Jag gjorde samma med Paolo (Maldini, direktör i Milan), som jag är med på kontoret varje dag, säger Boban enligt Football Italia.

– Vi behöver tid och vi har alltid sagt det. Vi är det yngsta laget i Serie A. Vi vet vad som behöver att göras, men det är en process. Vi kan inte säga: "De där fenomenen Paolo och Zvone är där, så det är obligatoriskt att vinna." Vi kommer att göra vårt bästa, kanske under vårt tredje kommer vi att se ett bättre och mer slagkraftigt lag. Ett lag som kommer försöka att spela bättre och bättre. Om vi är ett bättre lag kommer vi att förstå vissa saker mer än andra, annars kommer någon annan att lyckas. Fotboll är inte vad det en gång var.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com