Foto: Bildbyrån

Van der Sar öppnar för Manchester United: "Självklart skulle jag vara intresserad"

Publicerad: 2019-10-11 20:03 England

Edwin van der Sar har pekats ut som kandidat för sportchefsrollen i Manchester United. Nu medger Ajax vd att han skulle överväga att ta jobbet.

Det har länge spekulerats att Manchester United vill anställa en sportchef och ett av namnen som har figurerat i diskussionerna är Edwin van der Sar.

Holländaren, som tillhörde United mellan 2005 och 2011, har tidigare stängt dörren för en återkomst i klubben, men den här gången är tongångarna betydligt mer positiva.

– Förutom min familj, min fru och barn och allt annat har jag två kärlekar i livet. Ena är Ajax, som gav mig chansen att utvecklas, scoutade mig, de gav mig chansen att skina i fotbollsvärlden. Och den sista klubben i min karriär, som också gav mig mycket uppmärksamhet, erkännande och allt, där jag utvecklades i ett senare skede. Och självklart skulle jag vara intresserad, intresserad av en roll, säger holländaren enligt Daily Mirror.

– Jag måste lära mig lite mer här, utvecklas ytterligare och så småningom se vad framtiden har att erbjuda. United är en fantastisk klubb, de har ett stort följe över hela världen. Alla vill spela för dem och så småningom jobba för dem, fortsätter han.

Van der Sar är i dag vd i Ajax.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com