Foto: Issei Kato/Bildbyrån

Rodri värvades för 760 miljoner: "Marknaden är galen"

Publicerad: 2019-10-10 21:12 England

Rodri blev Manchester Citys dyraste värvning någonsin. Något som den 23-årige mittfältaren inte låter sig påverkas av.

Rodri, 23, hann bara göra en säsong i Atlético Madrid innan Manchester City betalade 70 miljoner euro för hans tjänster.

Den spanske landslagsmittfältaren vill inte lägga någon större vikt vid sin prislapp, men tycker att övergångssummorna har eskalerat.

– Marknaden är lite galen nu. Jag känner inte till spelares värden. Jag är ung, jag har mycket att lära, jag är bara 23 år gammal. Det enda jag kan säga är att jag kommer att ge allt för mitt lag, säger Rodri till ESPN.

– Jag är den killen som alltid vill bli bättre och jag tror att jag har en lång karriär framför mig. Det som är bra är att jag har mycket att lära och att jag är på en bra plats med en bra tränare och fina föräldrar.

Rodri uttalar sig även om sin defensiva mittfältsroll, samma position som hans manager Pep Guardiola hade under sina år som aktiv spelare.

– Jag var väldigt liten, jag föddes när han la av 1996, så jag vet inte om hans tidigare år, men på mittfältet i den moderna fotbollen, i Premier League, måste du vara aggressiv, stark, bra med bollen, ha kontroll. Du måste kunna slå alla typer av passningar: långa, korta, insida, utsida. Så jag tror att du måste vara väldigt komplett som spelare eftersom det är du som bestämmer tempot.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com