Foto: David Klein/Bildbyrån

Mustafi: "Folk kritiserade mig för en förlust jag inte spelade i"

Publicerad: 2019-10-09 22:17 England

Shkodran Mustafi har blivit Arsenal-fansens hackkyckling. Den 27-årige mittbacken berättar om den tuffa perioden.

Arsenals mittback Shkodran Mustafi, 27, blev förra säsongen föremål för tuff kritik från klubbens egna supportrar efter en rad svaga insatser.

Nu öppnar den tidigare tyske landslagsmannen upp om kritiken.

– Under mina första två år i Arsenal efter flytten 2016 gick det väldigt bra för mig. Jag såg mig själv som en som presterade. Men strax efter julen 2018 hände något. Jag gjorde några misstag och de skapade ett kaos som jag tidigareinte hade upplevt. Jag hade missat tre veckor på grund av skada och spelade direkt (mot Liverpool) utan att ha tränat med laget för att tränaren behövde mig. I halvtid stod det 4-1. Jag såg dålig ut ett par gånger och jag skadade mig igen, säger tysken tll Der Spiegel.

– Efteråt fick jag många negativa kommentarer från Arsenal-fans på Instagram och Twitter, och det skrevs artiklar där jag fick tuff kritik. Jag är tillräckligt självkritisk för att förstå vilka misstag jag har gjort. Jag kan också stå ut med tuff kritik. Men kritiken eskalerade och blev irrationell. Jag har blivit en måltavla. Vid en tidpunkt kriitiserade folk mig för en förlust jag inte spelade i. Det fanns dagar när jag verkligen tvekade på mig själv. Men vid någon tidpunkt insåg jag att jag är mentalt stark. Något min fru sa hjälpte mig mycket. Sedan dess har jag kunnat handskas med det bättre, fortsätter Mustafi.

Mustafi hade chansen att lämna Arsenal inför säsongen, men valde till slut att stanna i London.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com