Foto: Bildbyrån

Milan om Stefano Pioli: "Det är ingen chansning"

Publicerad: 2019-10-09 18:57 Italien

Stefano Pioli har ersatt Marco Giampaolo i Milan. Direktörerna Paolo Maldini och Zvonimir Boban uttalar sig om valet.

Marco Giampaolo fick sparken i går efter en svag inledning på säsongen. I dag presenterades Stefano Pioli som ersättare i Milan.

– Jag önskar Stefano Pioli all lycka, en fantastisk tränare som ansluter vid en svår tid. Om vi är här innebär det att ansvaret även är vårt. Jag pratar inte om Spalletti, en väldigt bra tränare. Vårt val var Stefano Pioli. Det är normalt att många fria tränare var på vår önskelista, men vi fokuserade på Pioli, en tränare som kan vår klubb och italiensk fotboll, säger Zvonimir Boban enligt Football Italia.

Paolo Maldini uttalar sig också om Pioli.

– Pioli är ingen chansning. Vi vill inte avskriva säsongen. Jag tackar Giampaolo för hans professionalism. Om vi går tillbaka i tiden var han rätt val för ett ungt lag, men det fungerade inte helt enkelt. Jag svarade Giampaolo eftersom det var rätt sak att göra, säger han.

– Vi har 31 matcher framför oss. Vi kan fortfarande vända på den här säsongen, fortsätter Maldini.

Pioli själv ser fram emot utmaningen.

– En ny tränare anländer, en med annorlunda idéer och fotbollskoncept. Vi måste bygga vår identitet, det finns matcher att spela och det innebär att vi har begränsad tid att arbeta, säger han till Milan TV.

– Jag har tydliga idéer om vad vi behöver göra. Nu måste vi koncentrera oss på nästa steg och inte tillbringa för mycket tid på att blicka tillbaka då det inte skulle hjälpa någon, fortsätter Pioli.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com