Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Joakim Nilsson trivs i Tyskland: "Det är fantastiskt"

Publicerad: 2019-10-09 11:25 Utlandsproffs


Joakim Nilsson lämnade Elfsborg för Arminia Bielefeld i somras. Nu berättar mittbacken om sin första tid i Tyskland.

I en intervju med IF Elfsborgs hemsida berättar Joakim Nilsson, 25, om sin första tid i Tyskland.

– Det går framåt sakta men säkert. Man förstår mer och mer och man snappar upp något ord för varje dag som går – men att prata är fortfarande väldigt svårt. Nu har vi flyttat in i vår nya lägenhet och allt är på plats vilket känns skönt. Man har längtat efter ett hem att kunna slappna av i efter några hektiska veckor i början, säger mittbacken till hemsidan.

25-åringen njuter av att spela i Tyskland.

– Det är fantastiskt. Jag säger det i alla intervjuer jag gör här att jag får gåshud varje gång jag går ut här på arenorna. Man märker verkligen att fotboll är livet för dom här nere. Sedan är det klart att det är skillnad på fotbollsplanen. Allt från spelsätt och tempo till att det inte är lika lätt att kommunicera med medspelarna på grund av språketm, säger Nilsson.

Arminia Bielefeld ligger just nu trea i 2. Bundesliga och Nilsson drömmer om ett avancemang till Bundesliga.

– Det klart att drömmen finns och den jobbar vi stenhårt för. Samtidigt ska man veta att Bundesliga 2 i år innehåller kanske de starkaste lagen på väldigt länge med Hannover 96, VFB Stuttgart och FC Nürnberg som alla har lag, arena och ekonomi för Bundesliga 1. Men det är kul att slå från underläge och visst kan vi utmana i toppen om vi fortsätter så som vi gjort, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com