Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Brwa Nouri: "Vi har fått åka pansarvagn från vissa arenor"

Publicerad: 2019-10-09 00:49 Utlandsproffs

Östersunds tidigare lagkapten Brwa Nouri berättar om livet på Bali och den indonesiska ligan.

Den 32-årige mittfältaren Brwa Nouri lämnade Östersunds FK för Bali United sommaren 2018. Det har varit en rejäl omställning.

– Det är svårt att beskriva och försöka ge en rättvis bild av allt. Men jag skulle säga omvälvande, omtumlande, lärorikt och framför allt har jag fått lägga från mig många av mina principer som fotbollsspelare för att överleva här vilket har varit väldigt utmanande, säger Nouri till Östersunds-Posten.

Trots att klubbarna i indonesiska ligan ofta byter ut sina utlänningar är Nouri kvar.

– Det är något jag fått respekt och förståelse för. Alla klubbar och tränare har sin syn på hur man tror att det bästa sättet att vinna matcher är på. Det är något man får anpassa sig till. Finns inte bara en filosofi och man får ta ut det bästa av det man har kvalitetsmässigt och resursmässigt, säger han till ÖP.

Fotbollen är väldigt stor i Indonesien.

– Det är alltid fullsatt, tror stadion tar in runt 25 000 men det stoppar dem inte från att ta in fler. Det är ett ganska känt fenomen i detta land, säger Nouri till ÖP.

Den ex-allsvenske spelaren berättar om några märkliga situationer han varit med om under sin tid på Bali.

– Jag har sett spelare slå domare i halvtid, jag har sett spelare bli hotade av planen av supportrar, vi har fått åka pansarvagn från vissa arenor på grund av hotfulla bortafans. Jag har tappat räkningen på antalet jordbävningar och tsunamivarningar. Ligan har fått ta uppehåll på grund av dödsfall mellan supportrar. Fans har stoppat matcher för olika demonstrativa anledningar. Jag har dödat spindlar större än hockeypuckar. Listan är lång och detta är saker jag kommer på utan att behöva tänka till, säger Nouri till ÖP.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com