Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

TFF-sponsorn efter 50-miljonerssatsningen: "Utfallet av förvärven har inte varit bra"

Publicerad: 2019-10-07 18:43 Superettan

Mellby Gård meddelade i januari att de över några år ska pumpa in 50 miljoner för att etablera Trelleborgs FF i eliten. Men resultaten har så här långt varit en besvikelse.

Trelleborgs FF ska tillbaka till Allsvenskan och etablera sig där. Det är målet med Mellby Gårds 50-miljonerssatsning.

Istället för en toppstrid är TFF just nu indraget i bottenstriden i Superettan.

– Vi hade hoppats vara någon annanstans än där vi är just nu, säger Johan Andersson, vd i Mellby Gård, till Kvällsposten och fortsätter:

– Det krävs skräpning för att klara oss från kvalstrecket. Det här är inte bra. Även om vi spelade bra i senaste matchen (mot Brage, 2-2) räcker det inte hela vägen.

Johan Andersson betonar att målet inte var att avancera till Allsvenskan direkt. Han är dock inte nöjd med hur pengarna använts på transfermarknaden.

– Vi kunde inte använda så mycket av kapitalet inför den här säsongen. I det andra fönstret, mitt under säsongen, hade vi möjlighet att hitta ett par spelare. Men där hade vi en del otur. En kille från Afrika åkte hem efter en vecka. Och några andra hade man större förhoppningar på, säger Andersson till Kvällsposten.

– Utfallet av förvärven har inte varit bra. Man kan inte påstå något annat. Ur det perspektivet är jag besviken, både vad det gäller den sportsliga prestationen och att TFF inte lyckats med nyförvärven, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com