Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Laudrup om Rosenberg: "Han är 37 år och har legendstatus"

Publicerad: 2019-10-02 20:32 Allsvenskan

Malmö FF tar emot FC Köpenhamn i Europa League på torsdag. Brian Laudrup passar då på att hylla Markus Rosenberg.

Den tidigare världsstjärnan Brian Laudrup är numera tv-expert hos Discovery Networks Denmark. Han ser fram emot "Öresundsderbyt".

– De är de två största klubbarna i Skandinavien. Det är som om Celtic skulle möta Rangers. Man vill visa vilka som är bäst I Skandinavien. FCK går just nu igenom en tuff period och MFF går verkligen bra. FCK tror att de är favoriter men de är det inte, Malmö är snäppet högre favoriter enligt min mening, säger Laudrup enligt Kvällsposten.

– Den här rivaliteten mellan klubbarna när de är så geografiskt nära varandra är ytterligare en dimension. Det kommer bli en fysisk match, högt tempo och säkert en hel del gula kort. Det blir en tuff match för domaren, fortsätter dansken.

Laudrup varnar för MFF-kaptenen Markus Rosenberg.

– Han är 37 år och har legendstatus. Han gör fortfarande mål. Han är som en räv. Han vet exakt vad han ska göra. Han är väldigt nyttigt. Sen så klart, Anders Christiansen är mogen i sitt spel, Oscar Lewicki. Det finns många spelare i båda lagen som kan göra skillnad men FCK har många skador på viktiga spelare, säger han enligt Kvällsposten.

Malmö FF har hemmaplan i första mötet mot FCK i Europa League.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com