Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Capello: "Jag ville låna Messi till Juventus"

Publicerad: 2019-10-02 16:38 Spanien

Den italienske stortränaren Fabio Capello berättar att han tidigare i karriären försökt värva Lionel Messi.

Fabio Capello bekräftar att han försökte låna Lionel Messi från Barcelona under sin tid i Juventus. Argentinaren var då bara 16 år gammal.

– Det finns kategorier och han, Maradona och Pelé faller inom den av genier, de som uppfinner saker som andra inte ens kan tänka på. De är inte byggda, det har det i sitt DNA. Jag träffade Messi för första gången under Gamper Trophy, Juve spelade mot Barcelona. Det var 90 000 åskådare och han var 16 år, säger Capello till Sky Sport Italia.

– Jag närmade mig Rijkaard efter 15-20 minuter och frågade honom: "Lyssna, kan du låna honom till mig i ett år?" Han var 16 år, han kom in och han lekte med alla. Det krävdes inte en Fabio Capello för att förstå att han var ett geni. Vad sa Rijkaard till mig? Jag visste att de redan hade tre utlänningar och inte kunde sätta den fjärde utlänningen på listan och han sa: "Fabio oroa dig inte, det finns inga problem, vi kommer på något sätt lyckas spela honom". Katalanerna hade också sina intriger. Även då var Messi imponerande.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com