Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån

Örgryte anmäler Hammarby: "Är inte fair play"

Publicerad: 2019-10-01 10:01 Superettan

Gustav Ludwigson är klar för Hammarby IF till nästa säsong. Nu väljer Örgryte IS att anmäla allsvenska klubben för deras tillvägagångssätt.

Örgryte IS har tidigare berättat att de planerat att anmäla Hammarby IF för värvningen av Gustav Ludwigson.

Superettanklubben menar att Hammarby tog kontakt med anfallaren innan klubbarna var överens, vilket inte är tillåtet.

Hammarby aktiverade Ludwigsons utköpsklausul på 500 000 kronor och flyttar i januari. Nu har Örgryte anmält den allsvenska klubben till Svenska Fotbollförbundet, skriver Göteborgs-Posten.

– Sedan får vi se vart det tar vägen. För min del är det ingen dramatik i det. Det är inget mot "Gurra", som jag har sagt tidigare, utan vi vill bara testa regelverket och framförallt markera litegrann. Så som vi uppfattar hela situationen så är det inte fair play. Det är det vi vill utmana, säger Örgrytes ordförande Joacim Nordh till GP.

– Vi vill att de tittar på det här och utreder hur det här förfarandet har gått till. Sedan får vi se vad de svarar – och hur vi agerar på det, fortsätter han.

Enligt GP fanns många intresserade klubbar och att Örgryte var överens med IF Elfsborg.

– Det var mycket fram och tillbaka. Dels var det många klubbar som var ute efter honom, dels var det klubbar som gav oss ett högre bud än vad Hammarby gjorde. Och klubbar som ville ha honom här och nu och skulle kunna betala mer. Men där sa vi: "Gurra spelar med oss året ut" – och det vill han också. Det är faktiskt den mest komplicerade förhandling som jag har varit med om, säger Nordh till GP.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com