Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Nilsson Lindelöf jagades av Barcelona: "Deras förstaval"

Publicerad: 2019-09-28 10:26 Utlandsproffs

Giganten var vid flera tillfällen i kontakt med Manchester United gällande Victor Nilsson Lindelöf, mittbackens agent.

När Barcelona insåg att Matthijs de Ligt, 20, skulle fortsätta karriären i Juventus var det istället en svensk som var på tapeten.

Manchester Uniteds mittback Victor Nilsson Lindelöf, 25, jagades av den katalanska jätten. Det bekräftar agenten Hasan Cetinkaya i en intervju med Aftonbladet.

– Victor Nilsson Lindelöf var kanske Man Uniteds bästa spelare förra säsongen, och då blir det ju stort intresse från klubbar som just nu är ännu bättre sportsligt. När Matthijs de Ligt valde Juventus så var Victor uttalat Barcelonas förstaval. Hans spelsätt, hans DNA ligger väldigt nära Barcelonas sätt att spela. Han är en av världens bästa mittbackar med fötterna, och Barcelona ville ha honom. Så var det. Det kan jag prata om öppet nu, säger Cetinkaya och fortsätter:

– De kontaktade (Uniteds ordförande) Ed Woodward vid ett flertal tillfällen med konkreta förslag. Jag hade möte med deras transferansvarige, Matt Judge, för att försöka få till en övergång. Men de sa bara: ”Det finns inte en chans. Victor är en av våra bästa spelare”. Det slutade med att det blev ett nytt avtal istället, trots att Victor egentligen hade tre år kvar. I vanliga fall gör de inte förlängningar med spelare som har så långt kvar på kontraktet, men när det kom in ett intresse på den här nivån hade de liksom inga andra alternativ.

För drygt en vecka sedan förlängde Lindelöf med United och har numera ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2024.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com