Foto: Bildbyrån

GAIS har rätt till hela övergångssumman för Santos

Publicerad: 2011-08-10 17:00 Allsvenskan

Han är bara inlånad från Örgryte IS. Men det är GAIS som har rätt till hela övergångssumman om man säljer Alvaro Santos till Helsingborgs IF. Men det ser ut som att han lämnar först efter säsongen.

Helsingborgs IF presenterade idag Alvaro Santos som sitt senaste tillskott. Han är anmäld till europaspel men ännu inte löst från GAIS - som är klubben som har hela förändlingsläget.

– När vi lånade Alvaro så tog vi över hans lön och grejer. I gengäld ville vi ha pengarna för en eventuell försäljning. Så det är vi som får hela övergångssumman, säger ordföranden Christer Wallin till TT.

Men enligt GAIS ordförande talar det mesta för att Alvaro Santos blir kvar i klubben säsongen ut.

– Som det ser ut just nu så kommer Alvaro att spela i GAIS säsongen ut. Men, vi jobbar på att hitta en ersättare och om vi lyckas med det så släpper vi Alvaro direkt.

HIF:s sportchef Jesper Jansson i sin tur tror på en snabb lösning.

– Jag tror och hoppas vi löser detta den här veckan. Detta är inget sätt för GAIS att försöka få mer pengar för Alvaro. Vi har en bra dialog med GAIS. Den ekonomiska delen av affären är klar, säger han till HD och fortsätter: 

– Däremot är förhandlingarna lite annorlunda eftersom Alvaro är utlånad från Örgryte som gick i konkurs i vintras, men jag är säker på att alla bitar faller på plats ganska snabbt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com