Foto: Bildbyrån

Elfsborg om Stuhr Ellegaard: "En tråkig situation"

Publicerad: 2019-09-23 09:57 Allsvenskan

Kevin Stuhr Ellegaard har stoppats från träning och spel efter en dispyt med Elfsborgs manager Jimmy Thelin. Nu uttalar sig ordföranden Sune Lundqvist.

IF Elfsborg erbjöd Kevin Stuhr Ellegaard ett nytt kontrakt, men drog sedan tillbaka det. Målvakten får därmed lämna efter säsongen.

Lagkaptenen har tidigare gått till hårt angrepp mot ledningen och managern Jimmy Thelin. Kort därefter meddelade Elfsborg att Stuhr Ellegaard "får ledigt" från träning och spel.

I en intervju med Sportbladet kommenterar ordföranden Sune Lundqvist situationen kring 36-åringen.

– Rent allmänt så är det en tråkig situation givetvis. Det är inte en situation som någon vill ha. Men man kan inte släppa loss känslor hur som helst. Det är en besvikelse för honom och där förstår jag honom fullt ut – men jag tror han förstår vår situation också, säger han till tidningen.

Spelarföreningens generalsekreterare Magnus Erlingmark menar att Elfsborg kan ha begått ett kontraktsbrott som inte låter spelaren träna.

– Spontant tycker jag bestraffningen, eller vad man ska kalla den för, är för hård. Jag tycker att det borde vara rimligt med någon typ av varning först där man ger Stuhr Ellegaard möjlighet att ändra sitt beteende om det anses så allvarligt, säger Erlingmark till Sportbladet.

Elfsborg viftar dock bort det eftersom beslutet är taget i samförstånd.

– Han och jag hade ett helt okej samtal och var helt överens med att göra på det här sättet nu, säger Sune Lundqvist till Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com