Foto: Murad Sezer/Bildbyrån

Lampard om Salah och vilken tränare som inspirerat honom

Publicerad: 2019-09-21 17:56 England

Frank Lampard förklarar varför Mohamed Salah inte lyckades i Chelsea och avslöjar vem hans största inspiration är som tränare.

Frank Lampard har genom åren haft flera stora tränare. Nu berättar han att José Mourinho är den som inspirerat honom mest.

– Jag har influerats av alla tränarna jag spelat under och förmodligen lika mycket av José, om inte mer än någon annan. Han var den (jag hade) under den perioden av min karriär där mina prestationer och inställning blev bättre, gav mig mycket förtroende inom laget, säger Lampard till Sky Sports.

– Så jag försöker agera så med mina spelare nu, försöker ha en personlig relation med dem vilket innebär att driva dem att bli bättre varje dag, försöka hjälpa dem att vara självsäkra och förstå vad de behöver göra för att höja sin nivå som spelare. Så jag tog mycket från José, fortsätter han.

Liverpools stjärna Mohamed Salah hade en kort sejour i Chelsea. Lampard förklarar varför den tidigare lagkamraten inte lyckades där.

– Tyvärr för Mo fungerade det inte här, men stor kredd till honom. Han gick till Italien och kom sedan tillbaka och nu är han en superstjärna. Vad gäller hans väg är det svårt att jämföra med vad som kunde ha blivit. Talangen fanns uppenbarligen där. Vid den tidpunkten tror jag att vi hade många offensiva alternativ. Tior, yttrar och han fick inte så många chanser av någon anledning, men ja, man kunde se att talangen fanns där, säger han enligt enligt Daily Mirror.

– Men spelaren han är nu, eller som kom tillbaka till Liverpool, måste man ge stor kredd för. Man behöver inte söka efter något annat än att titta på Mo själv. Det är professionalism och arbetsmoral, att lämna en klubb som Chelsea är inte enkelt. Folk kastar dig sedan åt sidan och säger att du inte kommer att lyckas där Han gick vidare till att bli superstjärnan som han är nu. Det är fullständig kredd till Mo själv, fortsätter Lampard.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com