Foto: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån

Danielsson spelade ihop med Nilsson Lindelöf: "Ett fysiskt monster redan som 15-åring"

Publicerad: 2019-09-21 14:15 Utlandsproffs

Victor Nilsson Lindelöf är i dag en startspelare i Manchester United. Nu berättar Marcus Danielsson om den gemensamma tiden i Västerås SK.

Marcus Danielsson, 30, är i dag en av Allsvenskans allra främsta mittbackar och jagar SM-guld med Djurgårdens IF.

Säsongerna 2009, 2010 och 2011 tillbringade han i Västerås SK. Då fanns en mycket lovande spelare i laget: Victor Nilsson Lindelöf.

– Vi hade ett väldigt ungt lag, där "Vigge" och även några andra spelare kom upp i A-laget och var väldigt duktiga. Vi hade väldigt kul tillsammans allihop. Vi umgicks vid sidan av. Vi hade ett väldigt lyckat 2010 där vi gick upp i superettan. Det var en grymt rolig tid, säger Danielsson i podcasten "Lundh" på Fotbollskanalen.

Då kunde Danielsson inte förutse att Nilsson Lindelöf skulle få den karriär han fått.

– Nja, inte som den har blivit. Men man såg ändå att han hade något extra. Han var ett fysiskt monster redan som 15-åring. Han var trygg med bollen och bra med båda fötterna, han hade huvudspelet och en skalle som gjorde att han älskade att träna hårt och var väldigt seriös. Det är grymt kul att se den utveckling han har haft och var han är i dag. Det är fantastiskt, säger han i podcasten "Lundh" på Fotbollskanalen.

Nilsson Lindelöf förlängde nyligen sitt kontrakt med Manchester United.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com