Diego Maradona 1990.
Foto: Bildbyrån

Lineker: "Messi gör allt som Maradona gjorde och mer"

Publicerad: 2019-09-20 15:00 Spanien

Den tidigare engelske stjärnan Gary Lineker trodde aldrig att han skulle se en bättre spelare än Diego Maradona. Men han hade fel.

Diego Maradona har länge ansetts vara en av de allra främsta spelarna i fotbollshistorien.

Den tidigare engelske landslagsstjärnan Gary Lineker, som bland annat representerade Barcelona och Tottenham, menar att Lionel Messi passerat sin landsman.

– Jag trodde aldrig att jag skulle se en bättre spelare än Diego. Maradona var otrolig. Jag hade så mycket beundran för honom, precis som alla andra på den tiden. Messi gör allt som Maradona kunde göra och mer. Hans målsnitt är väldigt nära ett mål per match, medan Diegos var omkring ett mål varannan match, vilket fortfarande var väldigt bra på den tiden. Det är lite enklare nu, säger han till talkSPORT.

– Dessutom är Messi den bäste dribblern jag någonsin sett och den bäste passningsspelaren jag någonsin sett. Diego var fantastiskt på båda de sakerna, men när man tar hänsyn till livslängden som Messi gjort det. Omkring 15 år på samma nivå. Jag är ett stort fan av Ronaldo men att titta på Messi gör mig lycklig. Messi kan göra fyra eller fem saker i en match som får dig att ramla av stolen, fortsätter Lineker.

Maradona dödade Linekers Englands VM-drömmar 1986.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com